Spotkanie przy piw..soczku pomarańczowym

Czyli rozmowy o wszystkim i niczym ;)

Spotkanie przy piw..soczku pomarańczowym

Postprzez Admin » 2010-05-10, 13:08

Kilka dni temu w dziale na forum pojawił się wątek, w którym jeśli dobrze pamiętam Emilka zaproponowała aby jeszcze w maju odbyło się spotkanie przy soczku/kawie/piwku czy czym tam jeszcze chcecie. Niestety w wyniku działań pewnego mało rozgarniętego admina, podczas reorganizacji forum cały wątek gdzieś się znikł za co przepraszamy. Przepraszamy również za to, że na chwilę obecną nie mamy możliwości jego odzyskania.

Wróćmy jednak do tematu spotkania, gdzie pojawia się kilka pytań:
1. omawiamy coś konkretnego, jakieś sprawy organizacyjne grupy? czy też zwykłe spotkanie dla spotkania aby się poznać i pochwalić się np zdjęciami, sprzętem itp?
2. Czy ktoś z Was poleci jakieś dobre miejsce na takie spotkanie w mniejszym(albo i większym) gronie?
3. Czy myślicie że spotkanie w tym momencie rozwoju grupy w takim gronie to dobry pomysł?
4. I najtrudniejsze z oczywistych względów pytanie czyli kiedy się spotykamy?
Admin
Administrator

Re: Spotkanie przy piw..soczku pomarańczowym

Postprzez kubanita » 2010-05-10, 15:51

Mało rozgarnięty admin? pffff :P

Ad1. Zdecydowanie coś konkretnego. Na chwile obecna przygotowuję wstępny projekt na utworzenie stowarzyszenia, ale żeby coś konkretnego ustalać trzeba się spotkać.

Ad2. Polecam pub Graciarnia na K. Wielkiego

Ad3. Potrzebne ok 15-20 osób by robić coś sensownego

Ad4. Najlepiej popołudniem w jakiś dzień ;)
kubanita
Administrator

Postprzez Gabi » 2010-05-10, 17:26

Stanowczo jestem za tym, żeby spotkać się w większym gronie, bo na 5-6 osób nie ma sensu sie spotykać. a co terminu, to ustali się jak będzie więcej ludzi :) a! i najlepiej późnym popołudniem, wieczorkiem :)
“Na wiosnę jak co roku miliony amatorów fotografii wychodzą z domu by powtarzać wciąż te same, nudne ujęcia […] Zapytani, po co to robią, zwykle nie potrafią wskazać powodu” - Andreas Feininger :]
Gabi
Foto oglądacz

Postprzez emilka » 2010-05-11, 08:12

Przy okazji skasowano mi hasło i mam teraz jakieś "chińskie". A już myślałam, że za propozycję spotkania wyrzucono mnie z forum <zly> .

Ja reflektuję na spotkanie nawet w gronie kilku osób. Pasja fotografii mnie tak wciągnęła, a instynkt stadny ciągnie do innych fotomaniaków, ze koniecznie chciałabym jeszcze w tym miesiącu z kimś podobnym pogadać. A i chętnie wezmę udział i wesprę swoimi pomysłami jakieś "foto-przedsięwzięcie"... :))
emilka
Foto oglądacz

Postprzez hexametr » 2010-05-11, 13:24

Ja chętnie też wpadnę, o ile administrator odblokuje mi dostep do częsci forum o fotografii:D
hexametr
fotoamator

Postprzez kubanita » 2010-05-11, 13:41

hexametr » od wczoraj masz już dostęp wszędzie ;) Były małe problemy natury technicznej ;)
kubanita
Administrator

Postprzez silver_shira » 2010-06-13, 13:08

Admin napisał(a):
Wróćmy jednak do tematu spotkania, gdzie pojawia się kilka pytań:
1. omawiamy coś konkretnego, jakieś sprawy organizacyjne grupy? czy też zwykłe spotkanie dla spotkania aby się poznać i pochwalić się np zdjęciami, sprzętem itp?

Ja dołączyłam do was niedawno i myślę że warto by się było poznać to po pierwsze, no i warto było by o organizacji porozmawiać a później można pochwalić się sprzętem czy zdjęciami :))
Admin napisał(a):2. Czy ktoś z Was poleci jakieś dobre miejsce na takie spotkanie w mniejszym(albo i większym) gronie?

Graciarnia na ul kazimierza wielkiego
Admin napisał(a):3. Czy myślicie że spotkanie w tym momencie rozwoju grupy w takim gronie to dobry pomysł?

ile w ogóle tych osób już jest? i moim zdaniem jak najbardziej spotkać się można i coś już poustalać
Admin napisał(a):4. I najtrudniejsze z oczywistych względów pytanie czyli kiedy się spotykamy?

Z tego co widzę do spotkania jeszcze nie doszło, ja mogę napisać za siebie ponieważ jestem przed sesją wolałabym aby spotkanie odbyło się jakoś w drugim tygodniu lipca jak już luźniej będzie ;)
silver_shira
Fotograf

Postprzez hexametr » 2010-06-13, 23:29

Ja w drugim tygodniu jestem na Ukrainie, odnawiam groby rodaków na Kresach, więc odpadam...
hexametr
fotoamator

Postprzez silver_shira » 2010-06-14, 11:08

a jak długo tam będziesz? Myślę że można by jakoś dostosować pod wszystkich spotkanie, ale widzę że mało ludzi się udziela kurcze a szkoda bo gdyby było chociaż 10 osób ale aktywnych coś można by działać
silver_shira
Fotograf

Postprzez hexametr » 2010-06-14, 16:51

Najlepsze imprezy są na spontanie, i w małym gronie...;P

Jestem tam do 24 lipca.
hexametr
fotoamator

Postprzez silver_shira » 2010-06-15, 13:58

Wszystko fajnie, tylko widzę że tylko my we dwoje coś tu piszemy ... Ja swoją pomoc w rozkręceniu grupy zadeklarowałam czekam na odpowiedź Admina :>
silver_shira
Fotograf

Postprzez FRESCO » 2010-06-18, 21:36

Ja się pod spotkanie podpisuję :)
FRESCO
Foto oglądacz

Postprzez kOrO » 2010-06-21, 15:31

ja niestety tez nadaje zza wody, wiec jakby byla lekka obsuwka, to w pierwszym tygodniu wrzesnia jestem dostepny :D
kOrO
Foto oglądacz

Postprzez silver_shira » 2010-06-21, 21:36

Dobrze, :) wstępnie wrzesień, może do tego czasu coś się rozkręci
silver_shira
Fotograf

Postprzez FRESCO » 2010-06-22, 12:49

byle nie 11-12 września bo mam zajęty :)
FRESCO
Foto oglądacz

Następna strona

Powrót do Pogawędki