"Serwis" lub ktoś zdolny od elektroniki ;)

Dział poświęcony rozwiązywaniu problemów ze sprzętem, programami itp itd...

"Serwis" lub ktoś zdolny od elektroniki ;)

Postprzez t.bojakowski » 2010-07-30, 20:34

Witam,

Żeby dział nie był pusty, to akurat mam pytanie na czasie i do miejsca pasujące ;)

Znacie może kogoś, kto w okolicach Wrocławia (czy generalnie Dolnośląskie) dobrze naprawia lampy błyskowe do Canona ?
Ufajczyła mi się chyba elektronika częściowo w 580ex II (pali pełną mocą oraz jakieś cyrki z trybem bezprzewodowego wyzwalania), a na razie mam pewne opory przed wysyłaniem do Warszawy na Żytnią. Lampa po gwarancji.
Kiedyś na jakimś forum natknąłem się na jakiś wątek z polecanym elektronikiem, ale nie pamiętam już gdzie i z jakiego rejonu kraju.

Pozdr,
http://www.tomasz.bojakowski.com
Należy wybaczać swym wrogom, nie wcześniej jednak, niż ich powieszą.
Heinrich Heine (1797-1856)
t.bojakowski
Foto oglądacz

Re: "Serwis" lub ktoś zdolny od elektroniki ;)

Postprzez Admin » 2010-08-08, 13:08

Gdyby to była "duża" lampa studyjna to mógłbym obejrzeć (i wymienić np zdetonowane kondensatory), ale takie coś jak 580ex2 to jest zbyt precyzyjne dla mnie ;(
Mogę polecić albo p. Wysockiego z ul. psie budy (drogo, ale chyba najlepszy fotonaprawiacz we Wro) albo serwis na ul. Daszyńskiego (gość siedzi w kompaktach, lubi dłubanie w elektronice)

Moim zdaniem możesz mieć brudne styki gdzieś (lub wylały Ci się baterie) popytaj ludzi i na forach czy nie jedzie ktoś do berlina - taniej i szybciej niż na żytniej...
Admin
Administrator

Re: "Serwis" lub ktoś zdolny od elektroniki ;)

Postprzez t.bojakowski » 2010-08-09, 12:25

Admin napisał(a):Gdyby to była "duża" lampa studyjna to mógłbym obejrzeć (i wymienić np zdetonowane kondensatory), ale takie coś jak 580ex2 to jest zbyt precyzyjne dla mnie ;(
Mogę polecić albo p. Wysockiego z ul. psie budy (drogo, ale chyba najlepszy fotonaprawiacz we Wro) albo serwis na ul. Daszyńskiego (gość siedzi w kompaktach, lubi dłubanie w elektronice)

Moim zdaniem możesz mieć brudne styki gdzieś (lub wylały Ci się baterie) popytaj ludzi i na forach czy nie jedzie ktoś do berlina - taniej i szybciej niż na żytniej...

Styki wykluczyłem (te na stopce) i te na aparacie. Wyzwalanie z kabla tak samo zawodziło (przez pc-sync). Szczegółowy opis dałem na Canon-Boardzie i raczej z góry na "Żytnią" przekierowano mnie. Z tego co na priv. mi ktoś odpisał, to padła mu podobnie płytka główna.
Generalnie okazało się, że odnalazłem papier "gwarancyjny" ze sklepu (na 2 lata), i że jeszcze jest jakimś cudem ważny :)
Zatem lampka już została przekazana.
Pomyliło mi się z drugą lampą, którą kupowałem w 2007.
Więc jak na razie tą drogą załatwiam sprawę. Jak się wszystko wyjaśni to dam znać co było :)
http://www.tomasz.bojakowski.com
Należy wybaczać swym wrogom, nie wcześniej jednak, niż ich powieszą.
Heinrich Heine (1797-1856)
t.bojakowski
Foto oglądacz

Powrót do Pytania i problemy